Založ si blog

5 destinácií na Filipínach, ktoré sa naozaj oplatí navštíviť

Nedávno sa ma jeden kamarát spýtal, ktoré miesta by som mu odporučil na dovolenku na Filipínach. Zamyslel som sa a zistiť, že vybrať nejakých 5 top destinácií vôbec nie je jednoduché. Zobral som si tak domácu úlohu a spracoval tento článok nielen pre môjho kamaráta, ale pre každého, kto sa chystá na Filipíny a neviem, kam presne sa vybrať.

Na Filipínach mám precestovaných množstvo ostrovov, dedín, miest… Filipínske mestá sa podobajú ako vajce vajcu a od atraktívnosti majú veľmi ďaleko. Ostrovy sa takisto navzájom veľmi nelíšia. Na rozdiel od filipínskych miest sú však filipínske ostrovy nádhera, ktorá vždy stojí sa pohľad.

1. Boracay

Image00024

Boracay je tak trochu kontroverzná destinácia. Ide o najrozvinutejšiu turistickú destináciu na Filipínach. Toto prináša množstvo pre aj proti. Na Boracayi nájdete všemožné reštaurácie a takmer dokonalé turistické služby. Očakávajte však veľké davy ľudí a nie práve ľudové ceny.

2. El Nido, Palawan         

Ak máte radi panenskú prírodu a nevadí vám trochu aktívneho pohybu, potom smerujte do El Nida. Preprava do dedinky El Nido z Puerto Princesy síce nie je najjednoduchšia, ale určite stojí za to.

3. Ryžové terasy v Banaue

V Banaue nenájdete žiadne luxusné pláže. Maximálne tak ľadový bazén v miestnom hoteli. Banaue to sú ryžové terasy a parádna turistika po nich. Po ryžových terasách vo výške 1500 metrov nad morom sa môžete prechádzať aj niekoľko dní.

4. Manila

 

Manila nie je pre hocikoho. Iba pre dobrodružné povahy. Manila je 15 miliónové megamesto, ktoré si žije neuveriteľne preplnený a dynamický život. Pripravde sa na všetko.

5. Sopka Taal

Bez absolvovania výletu na sopky by ste nemali ísť z Filipín domov. Najjednoduchšie je vybrať sa na sopku Taal. Tá sa nachádza iba 70 km južne od Manily. Výlet na túto sopku obsahuje aj 30 minút jazdy miestnou loďou.

4 dôvody, prečo sa učiť angličtinu cez skype

15.07.2015

Moderné technológie za posledné roky výrazne zmenili náš život v rôznych oblastiach. Píšeme si elektronické správy či dokonca a nakupujeme spoza počítača. Štúdium cudzích jazykov však stále zostáva do veľkej miery pred technológiami uchránené. Ale aj to sa už pomaly mení. Čím ďalej tým viac si získava obľubu angličtina cez skype. Vyberáme 4 najdôležitejšie [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Andrej Minárik

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4563x
Priemerná čítanosť článkov: 2282x

Autor blogu

Kategórie